Likskär i Luleå skärgård

Likskär i Luleå skärgård
Likskär i Luleå skärgård

Gästhamnen på Likskär, LSS klubbanläggning

Förtöjning: Flytbrygga
Hamndjup: 2-4 m.
Hamnplatser: 40-tals gästplatser. 
Hamnservice: Grillplatser, toalett, sophantering, bastu, färskvatten, el, dusch, vandringsleder, badstrand, restaurang, kafé, tvättmaskin.
GPS-koordinater (lat, lon):
65.510401, 22.363851

Likskär - Luleå Södra Hamn 7,2 nm. 

Övrigt: 100 kr/dag eller 150 kr/natt - tillgång till ett välutrustat gästkök med färskvatten, bastu med duschmöjligheter. För att använda tvättmaskin tillkommer en extra avgift. 
Medlem med båt som avser att nyttja hamnen och anläggningen på Liggskär obegränsat antal dagar/nätter inklusive el, betalar en årsavgift på 500 kr.

Likskär, LSS klubbanläggning

Likskär, LSS klubbanläggning

Alla båtfarare, även icke medlemmar, är välkomna att besöka LSS anläggning. Klubbstugan är bemannad under högsäsong. Under denna tid är också restaurangen och bastun öppen för allmänheten. Mot en mindre hamnavgift har du tillgång till ett välutrustat gästkök med färskvatten, bastu med duschmöjligheter. För att använda tvättmaskin tillkommer en extra avgift.

Anläggningen på Likskär är en naturlig samlingspunkt för seglare och motorbåtsfolk från när och fjärran. Klubbanläggningen som bl a inrymmer en restaurang och kiosk är basen för klubbens kappseglingsverksamhet.

Likskär

Den exotiska miljön med kilometerlånga sandstränder lockar inte bara medlemmar utan också långfärdsseglare från hela Sverige och främmande länder, och hamnen är därför också ofta välfylld under semestertider.

Det finns fina vandringsleder på ön. Likskär har tidigare varit en egen ö men är nu tillsammans med Finnklipporna och Altappen en enda ö. Vandrar man ned mot Altappen går turen genom ett kulturlandskap med gamla odlingsmarker och lövskogar där spåren är många efter en spennande industrihistoria. Läs mer om Altappen under egen sida.

Luleå Segelsällskap
Box 172, 97105 Luleå
Klubbstugan Liggskär Tel. 0920-632 52
Jollestugan Granudden Tel 0920-689 09
E-post: info@provasegla.se
http://idrottonline.se/LuleaSS-Segling
LSS på Facebook-»

Ordförande
Jenny Nordström
Telefon: 072-577 15 29

Klubbmästare
Birgitta Wennerberg
Telefon: 070-597 52 03

Luleregattan

Lördag 28 juli 2012 bjöd på sol och jämna vindar på ca 5 m/s. Det vill säga perfekta förhållanden för bankappsegling. Under dagen seglades två "Lulebanor" dvs kryss-läns banor mellan Likskär och Vitfågelskär/Storbrändön. 14 båtar i tre klasser får vi väll betrakta som ett om inte bra så i alla fall godkänt startfält. Banans sträckning innebar närhet till grund, vissa kom närmare än andra i den andra seglingen. Jakten efter de rätta vindarna innebar att marginalerna minskades och då blev det lite spännande..... De goda vindarna gjorde att alla var tillbaka i hamn vid 15 tiden och kunde träffas för aftersail i solen uppe vid stugan.