Bondö Marina i Piteå

I anslutning till Bondökanalen ligger en ny båthamn som ersätter Haraholmens båthamn. Hamnen har 70-tal båtplatser med wc, ström och vatten.

Bondö Marina i Piteå
Bondö Marina i Piteå

Hamnen i Bondön

Förtöjning: Flytbrygga, Y-bom
Hamndjup: Medeldjup 3 m.
Hamnplatser: 70-talls
Gästplatser: 8
Hamnservice: Sjösättningsramp, mastkran, grillplatser, el, vatten, servicehus med kök, toalett och dusch.
GPS-koordinater (lat, lon):
65.233732, 21.658366

Bondö Marina Hamnförening
Ordförande: Ulf Westerberg
ulf.westerberg@piteasciencepark.se
Telefon: 070-5372200
https://www.bondomarina.se

Gästbrygga
Gästplatser finns längst ut på den brygga som är närmast kanalen, Det finns totalt 8 platser, med tillgång till el och vatten. 
Kostnaden per natt är 70 Kr + El 30 Kr och betalas via Swish på nr 123 001 9380. Ange båtnamn och datum på överföringen.

Sjösättningstramp och parkering
Gäster som kommer med båt eller vattenskoter på trailer får nyttja rampen för sjösättning och parkera bil samt trailer på området max 2 dygn i rad. 
Kostnaden är 50 Kr och betalas via Swish på nr 123 001 9380. Ange datum och registreringsnummer på bilen.

Broöppning Bondökanalen
Erbjuder broöppning alla dagar mellan klocken 09.00-10.00 samt 17.30-18.30.

Beställning av öppningen ska göras minst 2 timmar innan. Beställ på telefon 0911-137 01. Båtar under 4 meters höjd kan köra under bron vid normal vattennivå.

Bondö Marina


Marinans nya servicehus med kök, toalett och dusch.

Den 23 maj 2016 genomfördes ett konstituerande möte för Bondö Marina Hamnförening. Vid mötet beslutades att bilda hamnförening, antogs stadgar och valdes en styrelse.

Föreningen är en allmännyttig ideell förening. Den har till ändamål att för sina medlemmar utveckla, underhålla och administrera Bondö Marina, med tillhörande hamnanläggning och område för båthus, båtupplag, förråd, parkeringsytor, etc.

Föreningen skall verka för god säkerhet, god miljö, ett gott kamrat- och sjömanskap, samt för utvecklande av båtlivet i Piteå.

Vid Bondö Marina finns en hamnbassäng med tre bryggor. Två av dessa bryggor är enbart för medlemmar. En brygga har "expansionsplatser" för egna medlemmar, tills det är dags att investera i ytterligare bryggelement på de nya bryggorna, samt 8 gästplatser.

Bondön

För 300 år sedan var Bondön i Piteå skärgård en ö. I dag är den på grund av landhöjningen en halvö men med kanalbygge är Bondön igen en ö. Bondön delar i dag Piteå skärgård i en nordlig och sydlig del. Om man ska ta sig emellan de båda delarna får fritidsbåtar runda halvön, en omväg på ca 15 kilometer. Sjögången i området kan bli kraftig då det grunda området omges av djupa vatten. Med Bondökanalen slipper man den besvärliga omvägen och kan snabbt ta sig andra sidan och spara både tid och bränsle.