Haparandahamn i Haparanda

Haparandahamn är kommunens största småbåtshamn och mycket välbesökt av både båtfolk och husvagnsägare under sommarmånaderna.

Haparandahamn i Haparanda
Haparandahamn i Haparanda

Hamnen i Haparandahamn

Förtöjning: Flytbrygga, Y-bom
Hamndjup: 3 m
Hamnplatser:
Hamnavgift: 150 kr/dygn, inkl el.
Hamnservice: Sjösättningsramp, bastu, båtkran, Bensin & diesel, dusch, el, färskvatten, mastkran, miljöstation, sophantering, tvättmaskin, toalett, latrintömningsstation, uthyrningscyklar, trådlöst internet utan avgift..
GPS-koordinater (lat, lon):
65.771623, 23.90183

Hamnvärd
Båtklubben Bothnias klubbhamn
Kontaktperson: Bertil Hannerfors
E-post: bertil.hannerfors@telia.com
Telefon: 0922-213 22, 070-624 76 97

Bussförbindelse till Haparanda. Haparanda Stad:17 km.

Haparandahamn

Båtklubben Bothnia har sin klubblokal i Haparandahamn. Den tjänstgör också som serviceinrättning för besökande båt- och campinggäster. Klubben administrerar även båtplatser både vid bryggorna och på uppställningsplatsen.

I hamnen finns en serviceanläggning i den gamla Hamnkaptensstugan (gula huset), med fullt utrustat kök, bastu och tvättstuga. Dessutom finns här grillstuga, grillplats, vedeldad bastu och toaletter. Längst ut på piren i det gamla hamnmagasinet, har byaföreningen inrättat ett museum, med byns fiskehistoria som tema. Här kan man också finna delar av vår båtbyggarhistoria, som också gjort byn känd. I byn har både träbåtar och plastbåtar fabricerats.

Haparandahamn är Sveriges östligaste gästhamn. På området finns en husvagnsparkering med eluttag. Buss går till och från Nikkala 4 km och Haparanda 17 km.

I hamnen kan man låna flytvästar till sin gäst. Ett erbjudande flera hamnen borde erbjuda sina medlemmar!

Haparandahamn har i anslutning till servicebyggnaden service för tömning av latrin- och gråvvatten.