Gårdsviken i Kalix skärgård

På Bergön i Kalix skärgård finns tre hamnar. På den norra sidan: Gårdsviken, Kohamn och Harabolaviken. Här i Gårdsviken har Töre båtklubb sin klubbanläggning. Här finns tillgång till grillplatser, lekplats för barn, uthyrningsstuga, bastu mm.

Gårdsviken i Kalix skärgård
Gårdsviken (2013) på Bergön i Kalix skärgård

Hamnen i Gårdsviken

Förtöjning: 130 m flytbrygga, 60m betongbrygga
Hamndjup: 
Hamnplatser:
Hamnservice: Klubbstuga, grillkåta, grillplatser, lekpark för barn, utedass, kanot och segeljollar, bastu samt en uthyrningsstuga.
GPS-koordinater (lat, lon):
65.766885, 22.751849

TBK:s anläggning ligger i Gårdsviken på Bergön i Töre skärgård. Insegling sker från NNO. 2 tavlor finns till höger om bastun längst in i viken. 1 sten finns i inloppet, oftast utmärkt med en käpp.
Tilläggning sker mot kaj med akterankare alt. boj. Vid flytbryggorna kan man för det mesta ligga långsides.

På kajen finns två  grillplatser och ett grillhus som är den naturliga samlingsplatsen på kvällarna. Hopptornet är en populär samlingsplats för ungdomar vid fint väder. Kanot och segeljollar går att låna. En ny grillplats med 4 grillar som kan användas av alla har anlagts. 

Bastun är en av de bästa i skärgården och dit är alla välkomna, antingen man vill bada själv eller tillsammans med goda vänner. Rinnande vatten finns men veden får man hugga själv. Under våren 2007 invigdes den sexkantiga bastun som av många anses vara den bästa i skärgården.

Gäststugan i Gårdsviken

Det finns en gäststuga med fyra bäddar att hyra om man har trångt ombord och man vill ha med sig gäster. Täcken och kuddar finns. Man tar med egna sängkläder, påslakan, underlakan och örngott.  Ta kontakt via mail med Lasse Ekerljung eller ring 070-396 77 99 om du vill boka och för mer information. Stugan kostar 50:-/dygn och bädd. Med tanke på allergiker så får djur INTE vistas i stugan. Rökning är naturligtvis inte heller tillåten.

Harabolviken:

Detta är den andra av kommunens anläggningar på ön, även denna sköts om av Töre båtklubb. Inseglingen kan vara svår, var därför väldigt försiktig om du inte har varit här tidigare. Du hittar inloppet till höger om leden som går in till Kohamn. Se upp för undervattensstenar. Vattendjupet är ca 1 m så större och med djupgående båtar kan inte angöra här.

Service: 
Här finns flytbrygga, utedass samt grillplats med ved.

Distanstabeller för Kalix