Kurjovikens småbåtsbåthamn i Skellefteå

Ursvikens Segelsällskap bildades 1945 (75 år i 2020) och har c:a 340 medlemmar med c:a 200 båtar, varav 110 segelbåtar.

Kurjovikens småbåtsbåthamn i Skellefteå
Kurjovikens småbåtsbåthamn i Skellefteå

Hamnen i Kurjoviken

Förtöjning: Flytbrygga, Y-bom
Hamndjup: ca 3 m
Hamnplatser: 200 platser, 20 gästplatser (Gästhamnavgift 150 kr, 20 Euro/dygn.  Gästhamnavgift 75 kr, 10 Euro/för dag).
Hamnservice: Klubbstuga, bastu, mastkran och kran för lyft av båtar upp till 6 ton, lånecyklar, dusch, el, färskvatten, café, latrintömning, sophantering, sjösättningsramp, tvättmaskin, toalett och sjömack.
GPS-koordinater (lat, lon):
64.684126, 21.223011

Hamnen är väl skyddad för alla vindar och är väldigt lätt att angöra. Belysta enstavlor finns och klubben lägger också ut prickar vid inloppet. Väl där inne hittar man gästplatserna på babords sida mot klubbstugan. Hamnvärd anvisar lediga platser om gästhamnen är fullbelagd.

Ordförande
Andreas Boberg  
Telefon: 070-215 2938
E-post: andreas.boberg@boliden.com

Hamnfogde
Mikael Norén  
Telefon: 070-682 47 51
E-post: mikael.noren@wennstrom.com

Ursvikens Segelsällskap

Kurjoviken

I den mycket vindskyddade Kurjoviken har klubben fem långa bryggor med plats för ca 190 båtar. El och vatten finns på alla fem bryggorna. Administrationen av hamnen sker i samarbete med Skellefteå kommuns fritidsförvaltning.

Kurjoviken ligger i Skelleftehamn som är en tätort i Skellefteå kommun 15 kilometer från Skellefteå stad. Det är ett samhälle som är uppbyggt kring hamnen och Rönnskärsverken.

Klubbstugan till Ursvikens Segelsällskap.

I Skelleftehamn finns en livsmedelsbutik, ombud för systembolag, pizzerior och och restauranger, vårdcentral och apotek, badhus med bowling, gym och sporthall, Folkets Hus med biograf, bibliotek och fritidsgård, barnomsorg inklusive två skolor varav en högstadieskola, en bensinstation och en bilverkstad,och en kyrka (Sankt Örjans kyrka). De största arbetsgivarna är Rönnskärsverken, Kuusakoski och Railcare. Det finns även ett industriområde i Skelleftehamn som heter Sävenäs.

Film från Kurjoviken

Kort flygfilm över Kurjovikens småbåtshamn från 2014.