AGORA direct MidsummerSail

Årets AGORA direct MidsummerSail präglades av svaga vindar och nordlig vind. Efter 5 dagar, 23 timmar och 16 minuter korsade den vinnande båten Wet One (On Off) från Tyskland äntligen den ikoniska gula bojen i Töre.

AGORA direct MidsummerSail
Wet One på väg att korsa den Gule Bojen i Töre Hamn.

Besättningen ombord var både glada och trötta efter den utmanande resan och firades av åskådare som samlats i Töres hamn. Stämningen var elektrisk när de steg upp på bojen och tog emot välförtjänt hyllning.

De åtta modiga besättningsmedlemmarna på den segrande båten belönades med medaljer och priser, som överlämnades av regattans grundare Robert Nowatzki. Denna ceremoni symboliserade deras enastående prestation och påminde om det hårda arbete och den uthållighet som krävs för att segla i en så utmanande miljö.

11 timmar senare korsade den tyska båten Universitas (Farr 42) mållinjen med tiden 6 dagar, 10 timmar och 9 minuter, och på tredje plats kom soloseglaren André Bätz ombord på Flaneur (Farrier F82R) med tiden 6 dagar, 21 timmar och 19 minuter. Den sista båten förväntas nå mållinjen runt den 3 juli.

De övriga deltagarbåtarna förväntades anlända varje dag under veckan och några till och med nästa vecka. För att fira regattan arrangeras varje år Töre Hamnfestival. I år är hamnfestivalen lördag 1 juli med aktiviteter, musik och matservering kommer att förgylla evenemanget och erbjuda besökare möjligheten att uppleva spänningen i segling och atmosfären i hamnen.

AGORA direct MidsummerSail 2023 har återigen bekräftat sin position som ett av de mest spännande seglingsevenemangen i Östersjön. Det har inte bara gett seglare möjlighet att utmana sig själva och testa sina gränser, utan också skapat en gemenskap av entusiaster och främjat Östersjöregionens skönhet och kultur.

För deltagande seglare kommer minnet av denna seglingsexpedition att vara en källa till inspiration och ett bevis på deras mod och beslutsamhet. AGORA direct MidsummerSail har ännu en gång visat att segling inte bara handlar om tävling, utan också om att skapa oförglömliga upplevelser och skapa band med andra seglare och havet självt.