Alukin får FMV-kontrakt för ny arbetsbåt till Försvarsmakten

Nimbus Groups varumärke Alukin har tillsammans med samarbetspartnern Svensk Konstruktionstjänst, Svekon, vunnit en upphandling avseende ett ramavtal för framtagande och tillverkning av en mindre arbetsbåt för Försvarsmakten. Avtalet omfattar ett antal optioner avseende leveranser av båtar under 9 år samt reservdelar under 15 år och vid maximalt avropande uppgår värdet på ordern under avtalsperioden för Nimbus Group till totalt cirka 400 MSEK.

Alukin får FMV-kontrakt för ny arbetsbåt till Försvarsmakten

Avtalet omfattar utvecklingen av en förseriebåt under de närmaste två åren och därefter serietillverkning av upp till 100 båtar under den efterföljande sjuårsperioden. Båten, MSMB 200, kommer att byggas i aluminium, bli 10 meter lång och utrustas med en kraftfull inombordsmotor. Båten skall ha kapacitet att transportera två besättningsmän och åtta passagerare med packning vilket kommer att göra den till ett flexibelt och effektivt verktyg för Försvarsmaktens marina verksamhet.

Efter år 3 kan FMV välja att låta avtalet löpa vidare med tvååriga förlängningsoptioner som möjliggör avrop om 15 båtar per år, inalles 30 båtar per optionsperiod. Under den nioåriga avtalsperioden kan på så sätt totalt 100 båtar avropas.
”Alukins helsvetsade aluminiumbåtar har gjort sig kända för sin robusta konstruktion och stora tålighet. Ordern är en bekräftelse på Nimbus Group förmåga att konstruera och producera båtar som möter de högsta krav vad gäller såväl tekniska specifikationer som kvalitet”, säger Jan-Erik Lindström, vd för Nimbus Group.