Hyra stuga på Vargön i Piteå skärgård

Två stugor på Vargön ligger på stranden i Koskärets naturreservat i Piteå Skärgård. Stugorna är en perfekt plats för att varva ned, umgås med varandra och med naturen.

Hyra stuga på Vargön i Piteå skärgård
Stuga på Vargön i Piteå skärgård

Sommartid nås stugan från Bondökanalen med båten Transkär, godkänd för 10 passagerare.

Vintertid nås stugan med snöskoter eller skidor från Renöhamn (7 km ) eller Piteå (14 km). Det går ruskade skoterleder ut till Vargön från Svarnäsudden. 

Det finns två identiska stugor på Koskäret, Vargön 1 och Vargön 2, den enda andra grannen är en privat stuga en bit bort. Istället har du den subarktiska naturen till granne med naturskog där rådjur, älg och ren trivs (renbetesland på vintern), och på vår och sommar hör du tranor och orrspel från kärr och myr på ön. Havsörn häckar i närheten och i havet kan du få syn på gråsäl och vikaresäl.

Vid båtbryggan ca 150m bort finns bastu med liten sandstrand och toaletter, och ytterligare längre in i viken en fin sandstrand med grillplatser, visitors center, toaletter och naturstigar. Vargön är perfekt för vandring, t ex längs den 5 km leden till öns östra del med en fiskeby och gamla fiskestugor, t ex vid Laxskäret. Ön är perfekt för kajakpaddling med långrunda stränder eller för fiske som är fritt, där du kan använda aluminiumbåten som tillhör stugan.

Stuga för självhushåll: Stugan är utrustad med gasolspis och gasolkylskåp, vedkamin och sängkapacitet för 5 personer (våningsäng för 2-3 och bäddsoffa för 2), med möjlighet för 6e person på viksäng och eller uppblåsbar säng. I stugan finns köksutrustning för sex personer med porslin, kastruller, städutrustning, diskmedel, disktrasa och toalettpapper, samt filtar och kuddar. I stugan finns även fiskeutrustning och gratis tillgång till aluminiumbåt,  Stugorna hyrs i självhushåll, vilket innebär att du måste ta med dig eget vatten och mat, lakan och örngott alternativt sovsäckar. Till stugan finns ett enkelt torrdass. Stugan är utrustad med brandvarnare och brandsläckare. Belysning via solcell. 

Priser

Transport: I samband med att ni hyr stuga så finns det möjlighet att boka Båttransfer till och från, för 700:-, båtransfer till Stor-Räbben kostar 900:-
Stuga (4 personer) 1 dygn 650,00 SEK

Kontaktuppgifter bokning

Nordisk Sjötaxi
Telefon: +46 70-26 55 889
E-post: 

 

Faciliteter

  • Camping och stugor: utedass, ved-fotogen-gasolkamin
  • Generella faciliteter: bastu, egen brygga, eldstad
  • Kök och Hushåll: gasolspis, kylskåp
  • Säsong: Året runt