Hyra stuga på Mellerstön i Piteå skärgård

Den här mysiga skärgårdsstugan ligger vid den skyddade Stenbergsviken på Mellerstön i Piteå skärgård. Stugan är en perfekt plats för att varva ned, umgås med varandra och med naturen. 

Hyra stuga på Mellerstön i Piteå skärgård
Hyra stuga på Mellerstön i Piteå skärgård

Sommartid nås stugan med båt 30 minuter från Renöhamn eller ca 45 min från centrala Piteå. Du kan boka båttransfer hos Guide Natura om du inte har egen båt. Vintertid nås stugan med snöskoter eller skidor från Renöhamn (12 km) eller Piteå (19 km) och vill du så kan du kan även boka snöskotertaxi hos Guide Natura.

Stugan ligger vackert på en udde och du omges av havet och har den subarktiska naturen till granne med naturskog där rådjur, älg och ren trivs, och på vår och sommar hör du tranor och orrspel från kärr och myr på ön. Havsörn häckar i närheten och i havet kan du få syn på gråsäl och vikaresäl. 

Vid båtbryggan ca 150m bort finns gratis bastu med liten sandstrand för bad. Härifrån kan du utforska öns stigar, på våren såda fåglar, eller utforska strand och skogsfloran, där du på sensommaren kan plocka vildhallon, åkerbär, hjortron och havtorn, och senare på hösten plocka svamp. Ön är perfekt för kajakpaddling med långrunda stränder eller för fiske som är fritt, där du kan använda aluminiumbåten som tillhör stugan. 

Våra skärgårdsstugor är öppna för uthyrning vintertid från 1 februari tills så länge isen bär. Det går ruskade skoterleder från Svartnäsudden och Nördharaholmen ut till Vargön och vidare till Mellertsön. Har du ingen snöskoter kan Guide Natura erbjuda snöskotertransport för upp till 6 personer med packning med vår transportsläde. 

Stuga för självhushåll: Stugan är utrustad med gasolspis och gasolkylskåp, vedkamin och sängkapacitet för 4 personer (våningssäng och 2 enkelsängar), med möjlighet för en 5e person på uppblåsbar säng. I stugan finns köksutrustning för sex personer med porslin, kastruller, städutrustning, diskmedel, disktrasa och toalettpapper, samt filtar och kuddar. I stugan finns även fiskeutrustning och gratis tillgång till aluminiumbåt. Stugorna hyrs i självhushåll, vilket innebär att du måste ta med dig eget vatten och mat, lakan och örngott alternativt sovsäckar. Örngott och lakan kan även hyras av Guide Natura. Till stugan finns ett enkelt torrdass. Stugan är utrustad med brandvarnare och brandsläckare. Belysning via solcell. 

Kontaktuppgifter
www.guide-natura.com
Telefon +46 070 672 21 09
E-post: contact@guide-natura.com 

Faciliteter

  • Camping och stugor: utedass, ved-fotogen-gasolkamin
  • Generella faciliteter: egen brygga, eldstad
  • Kök och Hushåll: gasolspis, kylskåp
  • Säsong: Året runt