NBB Marina i Luleå

NBB Marina är ett servicevarv i Luleå och erbjuder båtförvaring i trygg omgivning.

NBB Marina i Luleå
NBB Marina i Luleå

Hamnen i NBB Marina

Förtöjning: Flytbrygga, Y-bom
Hamndjup: 
Hamnplatser: 70
Hamnservice: Mastkran, sjösättningsramp, färskvatten, toalett, el, verkstad, sjösättning med kran och båtförvaring.
GPS-koordinater (lat, lon):
65.557421, 22.144811

NBB Marina erbjuder 70 bryggplatser och 200 uppställningsplatser för vinterförvaring — inklusive varmhallar. Företaget utför även service som båtlyft, reparation, polering och tillverkning av rostfria detaljer.

Kontakt:
NBB Marina, Granudden
972 51 Luleå
Telefon 070-618 48 00
E-post: info@nbbmarina.se
www.nbbmarina.se

Öppettider Mån-Fre 07:00 - 16:00

Här får du också hjälp med sjösättning och upptagning.

Under 2017 tog NBB Marina över varvet efter NP Marin. Det är företaget Hedströms Lastmaskiner AB med 23 anställda som står bak NBB Marina. De har tagit över driften av marinan och har under det senaste året byggd nya kontor, verkstad och servicebygg på området. Marinan genomgår nu en mycket stor uppfräsching där parkeringsplatser och bättre utomhusförvaringer av båtar ska förbättras. Hela området kommer också att planeras ut.

Det nya stora byggnaden som stod färdig under sommaren 2017 rymmer butik, kontorer och maskinhall för traktorer och lastmaskiner. NBB Marina siktar på att bli ett fullservice varv.

Erik Jönsson som tidigare drev företaget NP Marin kommer att sköta båtutsättning och segel syverkstad.

Film från 2016

Hösten är här och med den går årets båtsäsong 2016 mot sitt slut. Nu skall båtarna upp från sjön och läggas i en lång vinterdvala. Så här långt har hösten varit varm och skön och fortfarande är många båtar kvar i sjön. När vi besökte NP Marin på Granudden i Luleå under tisdagen var Erik Jönsson och hans far Jan Erik i full gång med båtupptagning.