Ta båten på släp i sommar

Trailerbart båtliv är både populärt och praktisk. Du kommer snabbt ut till ditt favoritställe och du sparar pengar på båtplats. Lasta båten på trailer, hitta en hamn med sjösättningsramp och sedan köra tillbaka hem när du har varit ute med båten.

Ta båten på släp i sommar

Det finns massor med unika skärgårdsområden att besöka i Bottenviken. Här uppe har vi över 4000 öar att upptäcka. Under Bottenviken.se finns en översikt över 50-talls besöksmål i skärgården och närmare 50 naturreservat. Kom i håg att det råder landstigningsförbud mellan 1 maj och 31 juli på grund av häckande fåglar på många öar som är klassat som naturreservat i skärgården.

https://bottenviken.se/naturreservat-bottenviken

De allra flesta hamnar har en sjösättningsramp som utnyttjas av kanotister, vattenskotrar och mindre motorbåtar. 

Några av sjösättningsramporna kan du fritt använda och andra kostar en liten slant. I en del hamnföreningar måste du vara medlem för att använda rampen, men som oftast är medlemsavgiften bara några hundralappar. I hamnarna finns också bra parkeringsytor för båda bilen och båtvagnen.

Under Bottenviken.se har vi översikt över ca 80 hamnar från Skellefteå till Haparanda. Här hittar du bilder och information på vilka hamnar som har sjösättningsramp och vad det kostar att använda dom. I översikten finns också Swishnummer för betalning av användningen av båtrampen.

Småbåthamnar: