Seskarö småbåtshamn i Haparanda

Hamnen sköts och drivs av Seskarö Båtklubb bildad 1977. Seskarö är en vacker ö, ett öppet och levande samhälle. Från Seskarö småbåtshamn tar du dig snabbt och lätt ut i Haparanda skärgård. Se avståndstabell nederst på sidan för avstånd till andra öar i skärgården.

Seskarö småbåtshamn i Haparanda
Seskarö småbåtshamn i Haparanda

Hamnen i Seskarö

Förtöjning: Flytbrygga, Y-bom
Hamndjup: 
Hamnplatser: 50
Hamnservice: Sjösättningsramp, toalett
GPS-koordinater (lat, lon):
65.743114, 23.732091

Ordförande
Göran Wigren
Telefon: 070-634 26 99

Se också Leppiniemikajen-»

Sjösättningsrampen i hamnen.
För den som vill ha tillträde till hamnplan och / eller sjösättningsamp gäller betald medlemsavgift (150kr/år), påskrivet avtal och betald depositionsavgift.
Depositionsavgiften för nyckel är 500 kr till vägbom. Betalning till Swish 070-581 56 38.

Seskarö småbåtshamn

Hamnen sköts och drivs av Seskarö Båtklubb bildad 1977. Seskarö är en vacker ö, ett öppet och levande samhälle. I närheten av hamnen finns Seskarö Camping. Kort väg in till samhället, Handlarn Seskarö Livs, Seskarö Kiosk och Seskarö Wärdshus. Hantverk- konst och kaffe finns att köpa i Sjöboden vid Leppäniemikajen. Bensin och diesel finns på Seskarö Kiosk.

Hamnen är stängt för andra än medlemmar.

Seskarö (fi. Seittenkaari) är en tätort och en ca 20 kvadratkm stor ö i Haparanda skärgård. Naturen består mest av tallhed men även områden med gran och lövskog finns. Fina badstränder hittar man på framförallt södra sidan av ön men i viken Räpilahti i nordöstra "hörnet" av Seskarö finns sandstrand med en naturhamn som tillåter även större båtar att angöra stranden. I den nordvästra delen av ön finns också Sammakkoviken med natursköna sandstränder.

Campinganläggning finns i Tromsöviken, med husvagnsparkering och uthyrningsstugor och havsbad.

Broförbindelse med fastlandet - via ett antal mellanliggande öar - finns sedan 1978. Ca 530 invånare lever på ön.

Avståndstabell i distansminut Haparanda skärgård

Våra avståndstabeller visar hur långt det är mellan olika besöksmål i Haparanda skärgård. Tabellen visar inte alltid kortaste avstånd. Under mätning har vi följt leder där dom finns. Se tabellen som ett hjälpmedel för att beräkna ca avstånd när du är ute och seglar från ett besöksmål till ett annat. Avstånden är i nautisk mil (nm, även benämnd distansminut) där 1 nm är 1852 meter.