Kungens förra båt såld på auktion – nya turer på Östersjön att vänta

Efter 84 bud från 21 olika budgivare står det klart att Kung Carl XVI Gustaf:s förra båt hittar tillbaka till Östersjön för 350 000 kronor.

Kungens förra båt såld på auktion – nya turer på Östersjön att vänta
En kunglig klenod flyttar vidare! Under hela 1980-talet tillhörde den specialbeställda Storebro-båten Kungahuset. Nu ger den sig ut på nygamla farleder efter försäljningen på Klaravik.

Kungens gamla båt, som tillhörde Kungahuset under hela 1980-talet, väckte stor uppmärksamhet när den auktionerades på Klaravik. Faktum är att Monarkens gamla Storebro-pärla är den mest besökta auktionen på klaravik.se under hela året. Och efter försäljningen flyttar den kungliga trofén nu “hem” till Östersjön.
– Jag bor förvisso i Dalarna, men båten kommer jag att ha i Nyköping, där jag också spenderar mycket tid – för att kunna ta den ut i Östersjön, säger köparen av båten, som föredrar att vara anonym och fortsätter:
– Jag har länge letat efter en Storebro-båt att snickra och pyssla med, som ett projekt. Jag har en segelbåt och har seglat mycket i mina dagar. Men nu – när jag är lite äldre – passar en motorbåt av den här typen ypperligt. 

En stor Storebro-fantast

Båtens bakgrund, hur vägde det in på intresset?
– Det var en extra krydda, helt klart, om än inte avgörande. Storebro är den stora grejen för mig; det står för kvalitet och märket har ett renommé som jag lockas av.

Planerna framåt är att återuppväcka båtens gamla glans.
– Målsättningen är att återställa den till originalskick, i den mån det går. Det blir en rolig utmaning som jag ser mycket fram emot.

I Sölvesborg gläds nuvarande ägaren Andreas Nilsson åt en lyckad försäljning – och att köparen vill uppfylla hans önskan om båten renoveras till gammalt gott slag.
– Det var precis det jag hoppades på. Det låter som om båten hamnar i helt rätt händer.