Ny uthyrningsstuga och stugvärdar på Småskär till sommaren 2009

Till sommarsäsongen 2009 kommer det finnas ännu en uthyrningsstuga på Småskär samt en stugvärdsstuga. Ytterligare en uthyrningsstuga på Småskär.

Ny uthyrningsstuga och stugvärdar på Småskär till sommaren 2009
Ny uthyrningsstuga och stugvärdar på Småskär till sommaren 2009

De senaste veckorna har Fritidsförvaltningens personal arbetat med att bygga ännu en uthyrningsstuga på Småskär i Luleå skärgård. Intresset för att hyra stuga i skärgården är stort och den nya stugan på Småskär ger ett välkommet tillskott av antalet bäddar i skärgården.
Det kommer då finnas sammanlagt två uthyrningsstugor på ön samt en bastu. Den nya stugan byggs cirka tio meter lite österut om den tidigare stugan. Det blir en 4-bäddsstuga på 6,5 x 4 m och den kommer att se ut ungefär som den tidigare stugan. Stugan kommer vara utrustade med gasolkök och gasolkyl. Den nya stugan beräknas vara färdig för uthyrning i början av sommaren 2009. Samtidigt som den nya stugan byggs sker en del förbättringar på den gamla stugan, bla flyttas dörren för att ge större utrymme i köket och det byggs också en veranda.

Stugvärdsstuga och stugvärdar
Två stugor innebär också att Småskär får stugvärdar under högsäsong och därför uppförs också en stugvärdsstuga i anslutning till stugorna. Det är tänkt att det från och med sommaren 2009 ska finnas stugvärdar från friluftsgymnasiet även här på Småskär precis som det har funnits i några år redan på Kluntarna och Junkön. Stugvärdsstugan kommer att byggas ungefär 20 meter från uthyrningsstugorna lite närmare stranden bredvid gästhamnen. Denna stuga kommer bli ungefär 5 x 4 m och ha tre bäddar.

Så nu finns det ytterligare service och boendemöjligheter i skärgården i sommar!