Mer utomhustid för familjen

I en ny undersökning, genomförd av Flux, uppger sju av tio föräldrar att de vill att barnen ska vara utomhus mer än de är. I syfte att hjälpa fler familjer att aktivera sig i friska luften inleds nu ett samarbete med Svenska Seglarförbundet. Målet är att få fler att komma ut på havet i sommar.

Mer utomhustid för familjen

Sommaren är på ingång och med den startar utomhusaktiviteter för många barn. Samtidigt är var tredje förälder orolig för att barnen är för mycket inomhus. Skärmtid nämns som det största hindret för att få ut barnen enligt en ny undersökning genomförd av United Minds på uppdrag av Flux.

Svenska Seglarförbundet har sedan en tid satsat extra på att stötta sina certifierade seglarskolor, i syfte att göra segling tillgänglig för alla. Enligt Flux undersökning så är de som bor i hyreshus och bostadsrätt mer oroliga för att barnen inte tillbringar tillräckligt mycket tid utomhus.

”Många tror att man måste äga en båt för att kunna segla. Men våra klubbar har ofta båtar som är tillgängliga för den som vill. Genom den här satsningen vill vi samla och sprida tips och inspiration för att få ut fler på havet i sommar”, säger Theres Wolgast, Svenska Seglarförbundet.

Flux och Svenska Seglarförbundet skickar i dagarna tillsammans ut en uppmaning till landets 120 klubbar, som arrangerar Svenska Seglarförbundets Seglarskola, att genom bild och text uppmuntra fler familjer att ge sig ut på sjön. Familjerna som sedan inkommer med bästa tipsen har chans att vara med i båten när Flux Team lett av Johnie Berntsson tävlar i M32-serien i Göteborg i juni och Stockholm i september. Samarbetet går under namnet ”Getting kids on board”.

”Ett spännande äventyr för den som får möjlighet, men minst lika spännande är vår ambition att inspirera fler barn och ungdomar att tillbringa mer tid utomhus i sommar. Jag tror och hoppas att fler kan få möjlighet att komma ut på havet”, säger Sanna Hedman, marknadschef på Flux.

Luleå segelsällskap Jolleseglarskola 2016

LSS jollesektion genomför sin årliga jolleskola enligt SSF:s riktlinjer. LSS riktar oss till alla barn mellan 8 och 15 år som är intresserade av att lära sig segla och hur seglingssporten fungerar. Förkunskapskrav: Simkunning 200 m.