Örnabben Småbåtshamn i Luleå

Örnabbens hamnförening både hyr ut och försäljer båtplatser. I hamnen finns 84 platser med mellan 2,5 och 3,5 meter breda platser försedda med två olika längder på bommarna.

Örnabben Småbåtshamn i Luleå
Örnabben Småbåtshamn i Luleå

Hamnen i Örnabben

Förtöjning: Flytbrygga, Y-bom
Hamndjup: 
Hamnplatser: 84
Hamnservice: Sjösättningsramp (endast medlemmar, WC, grillplats.
GPS-koordinater (lat, lon):
65.694761, 22.265419

Örnabbens Småbåtshamnförening:

Kontaktpersoner:

Ordförande: Staffan Landström
staffan.landstrom@arbetsformedlingen.se

Kassör
Åsa Jordung Talludde – asa.e.jordung@telia.com

Sekreterare
Markus Jusslin – markus@jusslin.se

Vaktansvarig och platsansvarig
Per Tjärdalen – nortonindex@hotmail.com

Vid önskemål om hyresplats kontaktas hamnansvarig eller sekreteraren som erbjuder plats. Hyreskostnaden är fn. 1000 kr/år. Det går i undantagsfall att hyra i andra hand men det förutsätter att båtplatsägaren har föreningens tillstånd då detta endast får ske i undantagsfall och under en begränsad tid.

Sjösättningsrampen är låst och endast för medlemmar av hamnföreningen.

Köp av båtplats
Vid köp av båtplats blir man medlem i föreningen, upplysningar om vad det innebär lämnas av sekreteraren eller ordförande. Priset på en båtplats är 7000 kr. med en årshyra på 500 kr.

Hyra av båtplats

Vid önskemål om hyresplats kontaktas hamnansvarig eller sekreteraren som om möjligt erbjuder plats. Hyreskostnaden är för närvarande 2000 kr/år. Det går i undantagsfall att hyra i andra hand men det förutsätter att båtplatsägaren har föreningens tillstånd då detta endast får ske i undantagsfall och under en begränsad tid.

Hamnen ligger i byn Örarna som ligger 1,6 mil norr om Luleå. Hamnen har ett skyddat läge i norra delen av skärgården med inseglingsbeskrivning på hemsidan (www.nabben.se). Den är även försedd med torrtoaletter.

Örarna är en levande by, många unga familjer har flyttat in. Här bor 237 personer (nov-2000).