Ostindiefararen besöker Luleå

Luleå och Luleåkalaset får besök av en världsstjärna i år. Praktskeppet planerar just nu för en expedition i Östersjön med bl.a. Luleå som ett besöksmål och Ostindiefararen kommer att ligga i Luleå under den stora familjefesten.

Ostindiefararen besöker Luleå

Den preliminära planen är att Ostindiefararen ska lämna hemmahamnen i Göteborg i mitten av maj för att segla till Stockholm. Därefter går seglatsen vidare till Helsingfors, Tallinn och St. Petersburg. Ett tiotal orter på den svenska östkusten kommer under juli och augusti månad få besök av Ostindiefararen.

Den 31 juli till 3 augusti kommer Luleå att bli det nordligaste stoppet på Baltic Sea Tour. Bakom besöket står bland andra Luleå Mäss & Kongress, samt Visit Luleå. Skeppets besök tror man är ett utmärkt tillfälle att manifestera Luleå som sjöstad.

— Vi är mycket stolt över att kunna presentera denna nyhet på LuleåKalaset i år. Skeppet ger med sin unika historia tyngd åt arrangemanget som en stor familjefest. Dessutom är det ett utmärkt tillfälle att manifestera Luleå som sjöstad, säger Margit Eklund, VD på Luleå Mäss & Kongress.

Ostindiefararen Göthebog kommer att vara öppen för besökare. Beräknad hemkomst till Göteborg är den 5 september.

Bemanning
För dig som vill vara med ombord under Baltic Sea Tour 2008 finns det just nu möjlighet att ansöka som jungman till någon av etapperna. Klicka in på SOIC hemsida och ansök om att delta på Baltic Sea Tour 2008.