Boka en stuga och möt hösten i Bottenvikens skärgårdar

Hösten är en färgsprakande tid med nyanser av gult, orange och rött på öarna i Bottenvikens skärgårdar. Här ute kan du njuta av stillheten, fiska, vandra i vacker natur, plocka svamp och bär. Uppleva ett bastubad och mysiga lägereldar i höstmörkret i den friska höstluften.

Boka en stuga och möt hösten i Bottenvikens skärgårdar

Stugor finns att hyra i de flesta kommuner och lokala turbåtsentreprenörer hjälper dig med transporter. Några boenden har stängt för säsongen men det finns stugor som fortfarande är öppen, en hel del av dem hela året.

I Kalix har Malören Lodge stängt för säsongen men kommunens stuga på Getskär är tillgänglig.

M/S Laponia trafikerar Luleå skärgård två helger till fram till 13 september och det finns fortfarande möjlighet att boka en skärgårdsövernattning i några av kommunens stugor på Junkön, Kluntarna, Småskär och Brändöskär. Stugorna kan bokas under hela året.

I Piteå har Guide Natura hyresstugor i Piteå skärgård på Koskäret, Vargön, i Stenbergsviken på Mellerstön och på Stor-Räbben. Stugorna ligger avskilt i skärgården och här kan du koppla ifrån vardagslivet, koppla av och återkoppla med varandra och med naturen. Behöver du transport kan Guide Natura ordna det också. Skärgårdsstugorna är bokningsbara vintertid februari-april och sommartid juni-september.

I Skellefteå är boende i det gamla Lotshusets vandrarhem på Pite-Rönnskär stängt för säsongen. Det samma med boende på Bjuröklubb.

Läs mer om: