Upphandling klar för turbåtstrafik i Piteå skärgård

Piteå kommun har upphandlat turbåt, båttransfer och drift av uthyrningsstugorna i Piteå skärgård för att ge fler möjlighet att semestra i skärgården. Det är nu klart att företaget Nordisk Sjötaxi vunnit upphandlingen. Nordisk sjötaxi har varit igång sedan 2017 och kört båttaxi- och turbåtstrafik i Västerbotten.

Upphandling klar för turbåtstrafik i Piteå skärgård
Nytt för i år är att Nordisk sjötaxi kommer att köra skärgårdsturer till Stor-Räbben två gånger i veckan under högsommaren.

Nytt för i år är att Nordisk sjötaxi kommer att köra skärgårdsturer till Stenskär eller Stor-Räbben två gånger i veckan under högsommaren.

- Vi är glada att kunna fortsätta samarbetet med Nordisk sjötaxi och hoppas på ännu en fin skärgårdssommar, säger Jenny Axelsson avdelningschef fritid.

Hyra stuga och båttransfer
Kommunen har uthyrningsstugor på Mellerstön, Vargön och Stor-Räbben, dessa stugor och båttransfer bokas via Nordisk sjötaxis hemsida. Stugtransfer kan bokas under juni, juli och augusti. Uthyrningsstugorna på Baggen ägs inte av kommunen och bokas via Turistcenter. Det kommer däremot att vara möjligt att boka båttranser med Nordisk sjötaxi till dessa stugor.

  • Stugor: 650 kr per natt
  • Båttransfer: Vargön och Mellerstön: 700 kr tur och retur för hel båt
  • Baggen och Stor-Räbben: 900 kr tur och retur för hel båt

Turbåtstrafik
Turbåtstrafik till Stenskär och Stor-Räbben kommer att köras två gånger i veckan under v.27–31. Båtturerna kommer att utgå från Bondökanalen med båten Transkär som är godkänd för 10 passagerare. Turbåt till Stenskär och Stor-Räbben kostar 200 kr tur och retur per person.