Turlistor, charterbåtar och transporter i Kalix skärgård

Turlistor, charterbåtar och transporter i Kalix skärgård
Kryssning till Malören

Turbåtstrafik i Kalix skärgård:

  Turtrafiken slut för säsongen.

  Kalix skärgård ligger i Bottenvikens innersta hörn och är spännande blandning av klippöar och låglänta sandstränder. Vil du besöka denna delen av Bottenvikens skärgårdar eller uppleva ön där Robinsondeltagarna bodde under filminspelningen hösten 2020? Kanske besöka Malören i den yttersta skärgården i Kalix? Här hittar du entreprenörer som tar dig ut i den vackra skärgården!

  Upplev Baskeri, Kalix skärgård


  Foto: Upplev Baskeri Skärgård

  Upplev Baskeri Skärgård är ett företag som erbjudar mindre grupper att uppleva Kalix skärgård. Möjligheten att kunna fara ut på en utflykt eller bara få uppleva det härliga med att gå iland vart man vill, bada sola eller bara gå en promenad på en underbar ö. Vill du tälta? Vi hjälper dig med transport och tips till vackra platser att tälta på en eller några dagar.
  Skeppare Olof Stålnacke är utbildad i skepparexamen 8, maskinbefäl 8, VHF, Hjärt och lungräddning samt utbildad vid Officershögskolan. Båten som används är en 6 m Nordanvind som tar dig i land på dom flesta öar.

  Säkerhet: Flytvästar finns för samtliga. första förband, brandsläckare och räddningsflotte finns ombord.


  Foto: Upplev Baskeri Skärgård

  Robinson / Kallskärstur i Kalix skargärd 2021

  Vi besöker stranden dar Robinsondeltagarna bodde under filminspelningen hösten 2020. Där kan ni ta en promenad och utforska stranden och njuta av denna vackra plats i vår underbara skärgard.  

  Turtrafiken slut för säsongen.

  Telefon: 072-544 57 22. 
  Mail: olof.stalnacke@telia.com 
  www.upplevbaskeriskargard.se

  Andra sommaraktiviterer som båtturer och utflykter, vackra och magiska öar i havet, fisketurer, guidad turer och båttaxi hittar du under hemsidan.

  Skärgårdsturer till Malören i Kalix skärgård

  Malören I Kalix yttersta skärgård, ca 30 km rakt ut i havet från Kalix centrum liggen den vackra Malören. Namnet betyder rund sten och antas syfta till den runda sten som Malören består av. Den hästskoformade ön är ungefär tre kilometer lång. Öns storhetstid var under 1700-talets andra hälft, då strömmingsfisket var extra gott. Eftersom Malören är den yttersta utposten i Norrbottens skärgård är den också en viktig rastplats för främst sjöfåglar av olika slag. 

  Turlista Båtturer till Malören
  Åk båtturer till Malören med Malören Lodge nya stridsbåt, Pure Orange. Känn kraften och upplev känslan av att vara på en militärbåt Följ med på en tur med en av Sveriges militärbåtar. Känn farten, ljudet och kraften från starka motorer samtidigt som du upplever Kalix vackra skärgård.

  Turtrafiken slut för säsongen.

  Flera turer och aktiviteter med Malören Lodge bokar du på:
  https://www.maloren.se/aktiviteter/