Charterbåtar och transporter i Kalix skärgård

Vil du besöka denna delen av Bottenvikens skärgårdar eller uppleva ön där Robinsondeltagarna bodde under filminspelningen hösten 2020? Kanske besöka Malören i den yttersta skärgården i Kalix? Här hittar du entreprenörer som tar dig ut i den vackra skärgården!

Charterbåtar och transporter i Kalix skärgård
Kryssning till Malören

Kalix Skärgård

Kalix skärgård har 792 öar och ligger i Bottenvikens innersta hörn. Skärgården är vacker och spännande med sin blandning av klippöar och låglänta sandstränder. På en av öarna spelades Robinson 2021 in. 

Boende, stugtransfer och dagstur ut til öarna

Med utgångspunkt från Båtskärsnäs kör Upplev Baskeri skärgård dagsturer till Kallskär på Halsön.
Med utgångspunkt från Båtskärsnäs kör Malören Lodge dagsturer till Malören och Nordanskär. De kör även dagsturer till Seskar-Furö och Sandskär i Haparanda skärgård.

Med avgång Storön och Binnholmskatan kör Cold Adventures turer (torsdagar och söndagar) till och från Getskär där även en uthyrningsstuga finns som går att boka via Cold Adventures.

Båtcharter

Läs mer om vad som finns på dessa öar

Boende i Bottenvikens skärgårdar-»

I Din guide till 100 pärlor i Bottenviken / Your guide to 100 gems in Bothnian Bay finns information om hela området och beskrivningar av besöksmålen i kust och skärgård.

Karta: Luleå kommun, Geodatasamverkan Lantmäteriet 2021©

Upplev Baskeri, Kalix skärgård


Foto: Upplev Baskeri Skärgård

Upplev Baskeri Skärgård är ett företag som erbjudar mindre grupper att uppleva Kalix skärgård. Möjligheten att kunna fara ut på en utflykt eller bara få uppleva det härliga med att gå iland vart man vill, bada sola eller bara gå en promenad på en underbar ö. Vill du tälta? Vi hjälper dig med transport och tips till vackra platser att tälta på en eller några dagar.
Skeppare Olof Stålnacke är utbildad i skepparexamen 8, maskinbefäl 8, VHF, Hjärt och lungräddning samt utbildad vid Officershögskolan. Båten som används är en 6 m Nordanvind som tar dig i land på dom flesta öar.

Säkerhet: Flytvästar finns för samtliga. första förband, brandsläckare och räddningsflotte finns ombord.


Foto: Upplev Baskeri Skärgård

Robinson / Kallskärstur i Kalix skargärd

Vi besöker stranden dar Robinsondeltagarna bodde under filminspelningen hösten 2020. Där kan ni ta en promenad och utforska stranden och njuta av denna vackra plats i vår underbara skärgard.

Telefon: 072-544 57 22. 
Mail: olof.stalnacke@telia.com 
www.upplevbaskeriskargard.se

Andra sommaraktiviterer som båtturer och utflykter, vackra och magiska öar i havet, fisketurer, guidad turer och båttaxi hittar du under hemsidan.