Allt för sjön 2021 ställs in – istället lanseras Allt för sjön – Båtveckan

Nu står det klart att Stockholmsmässan ställer in Allt för sjön 2021. Istället planeras Allt för sjön – Båtveckan, en digital plattform som långsiktigt är tänkt att stärka och komplettera själva mässan. Nästa genomförande av Allt för sjön planeras till den 11–20 mars 2022.

Allt för sjön 2021 ställs in – istället lanseras Allt för sjön – Båtveckan

Allt för sjön har öppnat upp båtsäsongen 86 gånger och det tänker projektteamet göra även i mars 2021 även om öppnandet kommer att se annorlunda ut. Allt för sjön är Sveriges största båtmässa och pågår varje år i mars under tio dagar. Mässan lockar närmare 400 utställare och cirka 70 000 besökare som kommer för att handla, ta del av båtnyheter och träffa branschen.

– Vem hade trott i mars 2020 när vi tvingades avbryta Allt för sjön mitt under genomförandet att inte heller 2021 års mässa skulle gå att genomföra? Covid-19 utmanar det båtmässegenomförande som vi är vana vid men det ger också förutsättningar för att skapa något nytt.

Allt för sjön är viktig för våra utställares säsongsstyrda försäljning – inte minst nu när det rådande hemesterfirandet har ökat efterfrågan på sjölivet i allmänhet och båtar i synnerhet, säger Hanse Thorslund, projektledare Allt för sjön. 

– Vi satsar stort på en digital båtvecka och båtbranschen har haft en bra säsong med stor försäljning så detta kan bli riktigt bra. Det här kan också bli något nytt för Allt för sjön och som stärker, kompletterar och fungerar av egen kraft, säger Hanse Thorslund.

Allt för sjön – Båtveckan planeras att gå av stapeln 12–21 mars 2021. Tillsammans med utställare och samarbetspartner skapar man en digital plattform som kommer att vara fylld av nyheter, erbjudanden, inspiration och båtliv. Under säkra förhållanden kommer även utställarna att kunna visa upp sina nyheter och butiker för besökarna.