Egmont inleder Bamsesamarbete med Baltic

Story House Egmont har inlett ett nytt dunderstarkt partnerskap. Nu lanseras en ny räddningsväst med Bamse och hans vänner av flytvästtillverkaren Baltic Safety Products.

Egmont inleder Bamsesamarbete med Baltic
Foto: Oscar Anderberg/Baltic

Baltic är det lilla svenska entreprenörsföretaget från Älgarås som vuxit till att bli en ledande internationell flytvästjätte. Nu väntar en ny milstolpe i framgångssagan: samarbetet med världens starkaste och snällaste björn.

– Vi gläder oss verkligen över samarbetet med Bamse och Story House Egmont. Bamse är en positiv förebild och har en stark profil inom hälsa, trygghet och utbildning som går hand i hand med vår filosofi kring säkerhet, säger Johan Lövqvist, VD på Baltic Safety Products.

Den nya Bamsevästen, även benämnd som ”Skipper”, är en certifierad räddningsväst som med god marginal uppfyller alla krav på säkerhet, funktion och synlighet. Västen har utformats med Bamsemotiv på både fram- och baksida, bland annat i form av en illustration med Bamse och hans vänner på äventyr i segelbåten Ida.

– Det känns väldigt roligt och inspirerande att få bidra till användningen av en så livsviktig produkt som en räddningsväst. Precis som med alla våra Bamse-partnerskap så har vi höga ambitioner och ser goda möjligheter för att samarbetet med Baltic ska bli både framgångsrikt och långvarigt, säger Mattias Mickelsson, ansvarig för Bamse-licenssamarbeten på Story House Egmont .

Den nya Baltic Bamsevästen släpps till försäljning under april och kommer finnas att köpa i butik och på nätet via återförsäljare inom bl.a. båt och segling, sport och fiske samt bygghandel.