Ostindiefararen Götheborg inviger Södra hamnplan i Luleå

Torsdag den 22 augusti anländer Ostindiefararen Götheborg till Luleå. Med en åtta skotts salut kommer hon att inviga den nya Södra hamnplanen och hälsa alla i Luleå med omnejd välkomna att besöka skeppet som kommer att hålla öppet för allmänheten den 23-25 augusti.

Ostindiefararen Götheborg inviger Södra hamnplan i Luleå

Det var tidigt i maj som European Tour 2013 inleddes –
ett fyra månader långt äventyr som kommer att sträcka sig genom nio länder och sjutton städer runt om i Europa. Luleå blir turnéns femtonde hamnstopp och det nordligaste.

Det är det internationella transportföretaget Greencarrier med verksamhet i Norrbotten - tillika årets officiella Tour Partner, som har möjliggjort Ostindiefararen besök.
– Skeppet är en unik symbol som både förstärker och visualiserar vårt ledord "Yes, it´s possible!" och vi är nu mycket stolta över att kunna ta upp skeppet till Luleå, säger Stefan Björk, styrelseordförande och delägare för Greencarrier

Tillsammans med Greencarrier står Luleå kommun bakom Ostindiefararens besök. Skeppet har blivit inbjudet av staden för att inviga den nya Södra hamnplanen som blir ett torg- och evenemangsområde samt ett parkområde.

– Vi är mycket stolta över att få inviga den nya Södra hamnplanen och ser verkligen framemot fyra intensiva dagar med många besökare, säger Håkan Beskow, vd för Svenska Ostindiska Companiet – Företaget bakom Ostindiefararen Götheborg.